Gourmetten met Pasen? Lees onze 5 beste tips voor de gourmet
Gourmetten met Pasen? Lees onze 5 beste tips voor de gourmet!
Alle blogitems
16 februari 2023

Gourmetten met Pasen? Lees onze 5 beste tips voor de gourmet!

Dit mag niet ontbreken bij de paas gourmet!Leestijd: 5 minuten

1. Wat mag er niet ontbreken bij Gourmet?

Er zijn verschillende dingen die niet mogen ontbreken bij een gourmet. Afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren van alle de gasten die komen mogen een aantal gerechten echt niet ontbreken bij het gourmetten.

Vlees en/of vis: Gourmetten draait meestal om het bereiden van kleine stukjes vlees en vis op een grillplaat of in bakjes op een vlammetje. Zorg voor een assortiment van verschillende soorten vlees en vis, zoals biefstuk, kip, varkensvlees, garnalen en zalm.

Groenten: Om het gourmetten gezonder te maken, kunnen er verschillende soorten groenten worden geserveerd, zoals champignons, paprika, courgette, ui, aubergine en maïs.

Sauzen: Bij het gourmetten zijn verschillende sauzen onmisbaar. Denk hierbij aan knoflooksaus, barbecuesaus, pindasaus en cocktailsaus.

Brood: Bij het gourmetten is het lekker om wat versgebakken brood, kruidenboter of aïoli te serveren.

Salades: Om het gourmetten wat frisser te maken, kan er ook een salade geserveerd worden. Een simpele groene salade of een aardappelsalade zijn altijd lekker.

Dranken: Bij het gourmetten is het lekker om een goed glas wijn of bier te drinken. Zorg er wel voor dat er ook voldoende frisdrank of water aanwezig is.

Desserts: Als afsluiter van het gourmetten kan er een lekker dessert geserveerd worden. Denk hierbij aan chocolademousse, tiramisu of een ijsje.

 

Gourmetten met Pasen?

Speciaal coor Pasen hebben wij heerlijke paas gourmetschotels samengesteld.

2. Wat eten mensen bij gourmetten?

Bij gourmetten kunnen mensen verschillende soorten gerechten eten, afhankelijk van hun persoonlijke voorkeuren. Over het algemeen wordt bij gourmetten een assortiment van kleine stukjes vlees, vis, groenten en sauzen op een grillplaat bereid en gegeten. Hier zijn enkele voorbeelden van wat mensen kunnen eten bij gourmetten:

Vlees: Biefstuk, kipfilet, varkenshaas, gehaktballetjes, lamskoteletjes, kalkoenreepjes en mini-hamburgers.

Vis: Zalm, garnalen, scampi's, mosselen, coquilles, tonijn en kabeljauw.

Groenten: Champignons, paprika, courgette, ui, tomaat, maïs, aubergine, wortel en broccoli.

Sausjes en dips: Knoflooksaus, barbecuesaus, cocktailsaus, satésaus, tzatziki, mayonaise en ketchup.

Brood en bijgerechten: Stokbrood, kruidenboter, aïoli, salades, aardappelschijfjes, gebakken aardappelen en rijst.

Desserts: Chocolademousse, tiramisu, ijs en fruit.

Het leuke aan gourmetten is dat je zelf kunt kiezen wat je eet en hoeveel je eet. Het is ook leuk om verschillende smaken en soorten eten uit te proberen en te delen met elkaar

 

3. Hoe voorkom je spetteren met gourmet?

Het is moeilijk om spatten tijdens het gourmetten volledig te voorkomen, omdat het bereiden van voedsel op een hete grillplaat of in de gourmetbakjes altijd een beetje spatten en sissen met zich meebrengt. Maar er zijn een paar dingen die je kunt doen om spatten tijdens het gourmetten te minimaliseren:

  • Zorg ervoor dat de plaat op de juiste temperatuur is voordat je begint met koken. Als de plaat te heet is, kan het voedsel gaan spatten en als de plaat niet heet genoeg is, kan het voedsel gaan plakken en nog steeds spatten. Zet de plaat aan voordat je begint met het voorbereiden van het voedsel, zodat de plaat de juiste temperatuur heeft wanneer je klaar bent om te beginnen met koken.
  • Dep het voedsel droog voordat je het op de plaat legt. Voedsel dat vochtig is, zoals groenten of bevroren vlees, kan gaan spatten wanneer het op de hete plaat wordt gelegd. Dep het voedsel daarom voorzichtig droog voordat je het op de plaat legt.
  • Snijd het voedsel in kleinere stukjes. Hoe groter het stuk voedsel, hoe groter de kans op spatten. Snijd het voedsel in kleinere stukjes voordat je het op de plaat legt, zodat het gelijkmatig kookt en minder snel spat.
  • Gebruik een spatdeksel. Een spatdeksel is een handige accessoire om spatten te voorkomen. Het is een metalen deksel dat je over de plaat kunt leggen, waardoor het voedsel niet kan spatten. Hierdoor blijft de plaat ook schoner.
  • Gebruik olie met mate. Overmatig gebruik van olie kan bijdragen aan spatten. Gebruik dus slechts een beetje olie om het voedsel te bakken.
  • Leg het voedsel voorzichtig op de plaat. Leg het voedsel voorzichtig op de plaat om spatten te voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld tangen om het voedsel op te pakken en op de plaat te leggen. Laat het voedsel langzaam en voorzichtig op de plaat glijden.

Door deze tips te volgen, kun je het risico op spatten tijdens het gourmetten verminderen.
 

Wil je barbecueën met Pasen? Bekijk onze bbq mogelijkheden voor Pasen

Wil je een BBQ kok inhuren? Vraag naar de beschikbaarheid van de kok!


4. Waarom zout op Gourmetplaat?

Het toevoegen van zout aan de gourmetplaat kan een aantal voordelen hebben:

Smaak: Zout voegt smaak toe aan het voedsel dat op de plaat wordt bereid. Door een beetje zout op de plaat te strooien voordat je begint met koken, kan het voedsel meer smaak krijgen en beter op smaak zijn.

Bescherming van de plaat: Een beetje zout kan helpen om de plaat te beschermen tegen aanbranden. Het zout absorbeert het vet en vocht dat uit het voedsel komt, waardoor het minder waarschijnlijk is dat de plaat aanbrandt.

Hygiëne: Zout kan helpen om de plaat schoon te houden en bacteriën te doden. Het zout werkt als een natuurlijk reinigingsmiddel en kan helpen om eventuele bacteriën die op de plaat zitten te doden.

Het is belangrijk om op te merken dat je niet te veel zout op de plaat moet strooien, want anders kan het voedsel te zout worden. Een klein snufje zout is meestal voldoende om de gewenste smaak en bescherming te bieden.

 

5. Heb jij zelf nog tips voor het gourmetten?

Deel ons jouw ideeën en wij plaatsen ze graag op onze website. Mail naar info@bbqengourmet.nl en wij horen graag persoonlijk van jou tip.

Vragen? 085-743 03 62

Deze klanten gingen u voor

Swiper icon
  • Leuke hapjes leuk opgediend. Jammer dat de sla overheerste bij de vitello tonato

    - Eline
  • 18 september 2024

    Superfijne service heerlijk eten compleet met servies en bestek

    - Anne-elise Loonstra
  • 18 september 2024

    Goede service Had nog maar 2 dagen om iets te regelen en dit werd supersnel opgepakt. Lekkere broodjes en goed verzorgd en op tijd geleverd.

    - TechniekFabriek
  • 17 september 2024

    Prima ervaren. Ondanks dat ze een noodstop moesten malen met de bus waardoor een en ander even opnieuw georganiseerd moest worden waren ze toch redelijk op tijd en de catering was voortreffelijk. Onze gasten waren dan ook aangenaam verrast.

    - Lipman
  • 17 september 2024

    Gekregen wat we verwacht hadden.

    - Fam. van den Broek
  • 17 september 2024

    Heerlijk eten en goede service

    - Irma
  • 17 september 2024

    Mijn oorspronkelijke cateraar kon plotseling niet leveren nog vier dagen te gaan en stond met de rug tegen de muur. Hapjes aan huis wist nog een cateraar te vinden die op zondag geweldige schalen met borrelhapjes kwam leveren. Iedereen heeft er zichtbaar van genoten Dankjewel..

    - Verbeek
  • 17 september 2024

    Goed en lekker eten. De communicatie met het bedrijf verloopt soepel. Visite was alleen maar positief over het eten. Sommigen hebben het bedrijf genoteerd voor eigen bestellingen.

    - Milou
  • 16 september 2024

    Goede service en communicatie voldoende eten echter de kwaliteit wat je van een Tappa s buffet mag verwachten was matig. Mocht wat mij betreft wat meer variatie inzitten. Iets teveel hollandse invloed.

    - umcg ambulancezorg
  • 16 september 2024

    prettige communicatie en heerlijk gegeten

    - Frieda
  • 15 september 2024

    Prima prijs-kwaliteit verhouding. Vrij last minute besteld maar allemaal heel soepel verlopen.

    - Roozendaal
  • 13 september 2024

    Geweldige lekkere hapjes voor ons feestje. Netjes op tijd geleverd en hoeveelheid naar verwachting.

    - Conny Evers
  • 13 september 2024

    Teleurstellende Tapas ervaring

    - Vermeer Foods
  • 12 september 2024

    De high tea was een groot succes lekkere broodjes en meer dan genoeg. Ook goed contact gehad met het bedrijf over de levertijd. Heel erg bedankt

    - Excent Tandtechniek Groningen
  • 10 september 2024

    Het was een heerlijke Italiaanse maaltijd met meer dan genoeg eten. Prima contact met de cateraar en netjes op tijd alles bezorgd en opgehaald. Wij en alle gasten zeer tevreden

    - Van der Graaf
20 / 4761 beoordelingen Alle reviews bekijken >