Zo houd je je gourmetstel gemakkelijk schoon
Zo houd je je gourmetstel gemakkelijk schoon: Handige Tips en Tricks
Alle blogitems
16 november 2023

Zo houd je je gourmetstel gemakkelijk schoon: Handige Tips en Tricks

Handige tips en tricks om je gourmetstel moeiteloos schoon te maken. Leestijd: 2 minuten

Gourmetten is een gezellige en smakelijke manier om tijd door te brengen met vrienden en familie. Maar na al die heerlijke maaltijden komt het minder leuke gedeelte: het schoonmaken van je gourmetstel. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken, want we hebben een aantal handige tips en tricks verzameld om je gourmetstel moeiteloos schoon te maken.

Voorkomen is beter dan genezen 

De eerste stap naar een gemakkelijke schoonmaak is het voorkomen van aangekoekte resten. Gebruik een beetje olie of boter op de bakplaat voordat je begint met gourmetten. Dit voorkomt dat het eten blijft plakken en maakt het reinigen achteraf een stuk eenvoudiger. 

Laat het gourmetstel afkoelen 

Voordat je begint met schoonmaken, is het belangrijk om het gourmetstel volledig te laten afkoelen. Dit voorkomt verbranding en maakt het veiliger om te reinigen. 

Verwijder losse onderdelen 

Haal de losse onderdelen van het gourmetstel, zoals de bakplaten en de pannetjes. Dit maakt het schoonmaken veel gemakkelijker, omdat je de onderdelen grondig kunt reinigen zonder het hele apparaat nat te maken. 

Gebruik warm water en afwasmiddel 

Vul een bak met warm water en voeg een paar druppels afwasmiddel toe. Laat de bakplaten en pannetjes weken in het warme water om aangekoekte resten los te weken. Gebruik een zachte borstel of spons om de resten voorzichtig weg te schrobben. Spoel de onderdelen grondig af en droog ze goed af voordat je ze terugplaatst in het gourmetstel. 

Voor hardnekkige vlekken 

Als er hardnekkige vlekken zijn die niet gemakkelijk verdwijnen, kun je een mengsel van baking soda en water gebruiken. Maak een pasta van baking soda en water en breng dit aan op de vlekken. Laat het een paar minuten intrekken en schrob dan voorzichtig met een zachte borstel. Spoel grondig af en droog de onderdelen af. 

Vergeet de buitenkant niet 

Terwijl je de bakplaten en pannetjes laat weken, kun je de buitenkant van het gourmetstel schoonmaken met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen, omdat deze krassen kunnen veroorzaken op het oppervlak van het apparaat. 

Regelmatig onderhoud 

Om ervoor te zorgen dat je gourmetstel altijd klaar is voor gebruik, is regelmatig onderhoud essentieel. Reinig het apparaat na elke gebruikssessie om te voorkomen dat vet en voedselresten zich ophopen en moeilijk te verwijderen zijn. 

Met deze handige tips en tricks wordt het schoonmaken van je gourmetstel een eenvoudige klus. Geniet van heerlijke maaltijden zonder je zorgen te maken over de opruiming achteraf. Veel gourmetplezier! 

Vragen? 085-743 03 62

Deze klanten gingen u voor

Swiper icon
  • Leuke hapjes leuk opgediend. Jammer dat de sla overheerste bij de vitello tonato

    - Eline
  • 18 september 2024

    Superfijne service heerlijk eten compleet met servies en bestek

    - Anne-elise Loonstra
  • 18 september 2024

    Goede service Had nog maar 2 dagen om iets te regelen en dit werd supersnel opgepakt. Lekkere broodjes en goed verzorgd en op tijd geleverd.

    - TechniekFabriek
  • 17 september 2024

    Prima ervaren. Ondanks dat ze een noodstop moesten malen met de bus waardoor een en ander even opnieuw georganiseerd moest worden waren ze toch redelijk op tijd en de catering was voortreffelijk. Onze gasten waren dan ook aangenaam verrast.

    - Lipman
  • 17 september 2024

    Gekregen wat we verwacht hadden.

    - Fam. van den Broek
  • 17 september 2024

    Heerlijk eten en goede service

    - Irma
  • 17 september 2024

    Mijn oorspronkelijke cateraar kon plotseling niet leveren nog vier dagen te gaan en stond met de rug tegen de muur. Hapjes aan huis wist nog een cateraar te vinden die op zondag geweldige schalen met borrelhapjes kwam leveren. Iedereen heeft er zichtbaar van genoten Dankjewel..

    - Verbeek
  • 17 september 2024

    Goed en lekker eten. De communicatie met het bedrijf verloopt soepel. Visite was alleen maar positief over het eten. Sommigen hebben het bedrijf genoteerd voor eigen bestellingen.

    - Milou
  • 16 september 2024

    Goede service en communicatie voldoende eten echter de kwaliteit wat je van een Tappa s buffet mag verwachten was matig. Mocht wat mij betreft wat meer variatie inzitten. Iets teveel hollandse invloed.

    - umcg ambulancezorg
  • 16 september 2024

    prettige communicatie en heerlijk gegeten

    - Frieda
  • 15 september 2024

    Prima prijs-kwaliteit verhouding. Vrij last minute besteld maar allemaal heel soepel verlopen.

    - Roozendaal
  • 13 september 2024

    Geweldige lekkere hapjes voor ons feestje. Netjes op tijd geleverd en hoeveelheid naar verwachting.

    - Conny Evers
  • 13 september 2024

    Teleurstellende Tapas ervaring

    - Vermeer Foods
  • 12 september 2024

    De high tea was een groot succes lekkere broodjes en meer dan genoeg. Ook goed contact gehad met het bedrijf over de levertijd. Heel erg bedankt

    - Excent Tandtechniek Groningen
  • 10 september 2024

    Het was een heerlijke Italiaanse maaltijd met meer dan genoeg eten. Prima contact met de cateraar en netjes op tijd alles bezorgd en opgehaald. Wij en alle gasten zeer tevreden

    - Van der Graaf
20 / 4761 beoordelingen Alle reviews bekijken >